21 Nov Uiensoep
Wij delen dit keer een uiensoep recept, lekker voor op een koude dag.
De bereiding is eenvoudig, de smaak uitstekend!
..en zo heerlijk, de geur van smeltend boter in een pan.
Ingrediënten (voor 4 personen)
▲ 600 gram verse gele uien
▲ 1 teen knoflook in stukjes gehakt
▲ 2 eetlepel bloem
▲ 1 liter bouillon (wij doen er zoutarme groentebouillon in)
▲ 2 theelepel verse tijm
▲ Peper en Himalayazout
▲ 30 gram boter
Bereiding:
Pel de uien en snij ze in halve ringen.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem – bij voorkeur een van gietijzer of vergelijkbare stevigheid.
Voeg de uien toe en bak op laag vuur. Dit kan even duren, blijf erbij staan en roer af en toe zodat de uien niet teveel aanbakken of verbranden.
Je uien zijn na ongeveer drie kwartier klaar als ze goudbruin van kleur zijn.
De in stukjes gehakte knoflook en verse tijm kunnen nu al bakkend worden toegevoegd.
Voeg hierna bloem toe en meng het geheel ongeveer vijf minuten goed door zodat het bloem gaar wordt.
Het is nu tijd om je bouillon toe te voegen. Roer het geheel weer goed en stevig door.
Je soep is bijna klaar, voeg nu eerst peper en Himalayazout toe en laat het nog even op een laag vuur rustig op smaak komen.
Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen of lees nog even verder.
Optioneel, voor als je nog tijd hebt of het gewoon heel lekker vindt:
verwarm je oven op 220 graden. Giet uiensoep in een kom en leg een stevig sneetje brood of stokbrood erbovenop.
Hier kan geraspte kaas overheen en het kommetje kan in de (voorverwarmde) oven tot je kaas smelt en niet meer dan een lichtbruin kleurtje krijgt.
Nu is je soep echt klaar om te serveren!
Bon appétit!
#uiensoep #boter #warmte #uiensoeprecept #vegetarisch #klassieker #recept #bergzout #specerijen #himalayazout #fromthesource #thuischef #homechef
Volg Bergzout ook op Instagram