Chocolade met roze Himalaya zout

Chocolade met roze Himalaya zout

Een prachtige bakplaat bekleed met chocolade.
Heerlijk voor de feestdagen, Kerst, Pasen of Suikerfeest!

Het is tegelijk een ontspannend en creatief proces en erg leuk om samen met kinderen of vrienden te doen.

Belangrijk is wel om hiervoor pure chocola van goede kwaliteit te gebruiken.
Verder hebben we gewoon in de keukenkastjes gekeken om tot een lekkere combinatie te komen. Denk aan noten, zaden en gedroogd fruit.

De ingrediënten die wij hebben gebruikt zijn 200 gram chocola (puur 90%), roze Himalayazout, gedroogde cranberry’s, kokosvlokken en een verse sappige sinaasappel in schijfjes gesneden (het leek ons in eerste instantie gewoon mooi, maar de combi van chocola met sinaasappel smaakt in dit geval ook echt heel lekker!).

Zo gingen wij te werk:
In een bakplaat met daarin bakpapier hebben we de sinaasappelschijfjes gelegd.
De chocolade hebben we au-bain-marie gesmolten en in de bakplaat gegoten.
Hierna hebben we het geheel versierd met cranberries, roze Himalaya zout en kokosvlokken.

De chocolade moest daarna wel stollen (dat kan even duren). Met lekker koud weer kan de bakplaat (bovenkant afgedekt) in de buitenlucht worden gezet. Driekwartier later is de chocolade gestold.

Tijd om te serveren en op te eten!

Fijne feestdagen!!

#chocola #crandberry #Himalayazout #kokos #sinaasappel #leukvoorthuis #kidsproof #kerst #feest #homechefs #puur #recept

 

Volg Bergzout ook op Instagram